Home > Recepten

Kerststerren 1

100 g basterdsuiker

200 g bloem

200 g boter

1 eiwit

1 theelepel zout

0,5 theelepel kardamom

1 theelepel kaneel

0,75 theelepel gemberpoeder

1 mespunt kruidnagelpoeder

125 g noten

75 g gedroogde mango
  • Omschrijving recept: Koekjes
  • Aantal Porties: 8
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Doe de suiker met bloem, boter, eiwit, zout en specerijen in een kom. Snijd met twee messen de boter in kleine stukjes en kneed daarna alles snel door elkaar tot een glad deeg. Hak de noten grof en snijd de mangoblokjes in fijne brunoise. Kneed de noten en de vruchten door het deeg en laat het afgedekt op een koele plaats rusten.

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een bakplaat in.

Rol het deeg uit tot een 3 mm dikke lap en steek er met kerstvormpjes koekjes uit. Leg ze op de bakplaat en schuif deze in het midden van de oven. Bak de koekjes in 15-18 minuten gaar en lichtbruin. Neem ze met een paletmes van de bakplaat en leg ze op een taartrooster om af te koelen.

Benodigdheden

kerstuitsteekvormpjes of een ster ster van karton als sjabloon