Home > Recepten

Key Lime Pie

250 g gezeefde bloem

1 theelepel zout

125 g ijskoude boter in blokjes

3 lepels limoensap

boter om in te vetten

6 gesplitste eieren

1 blikje gecondenseerde melk (397 g)

1 dl limoensap voor de vulling

4 lepels suiker



Van de Florida Keys, gemaakt met lokale citrusvruchten (citrus aurantifolia). Kan ook met groene limoenen en een beetje rasp ervan.
  • Omschrijving recept: Gebak; Amerikaans (Florida)
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Meng bloem en zout, doe de blokjes boter erbij en snij met 2 messen tot een kruimelig mengsel. Doe het sap erbij en rol snel een deegbal. Doe in plasticfolie en zet ½ uur in de koelkast.

Rol uit tot een ronde lap van 25 cm doorsnee. Bekleed hiermee een pievorm van 22 cm doorsnee. Bekleed met alufolie en bak blind (met kiezeltjes of peulvruchten) 12 minuten op 220°. Haal folie met inhoud eruit en bak nog 8 minuten op 200°. Eventuele luchtbellen doorprikken.

Neem de pie eruit en zet oven op 160-180°.



VULLING:

Klop de dooiers één voor één door de gecondenseerde melk. Roer geleidelijk het limoensap erdoor. Klop eiwitten schuimig, voeg suiker toe en klop tot het goed stijf is.

Giet het eiermengsel in de pie, spatel de eiwitten en gelijkmatig over.

Bak de pie tot het eiwit honingkleurig is (±30 minuten).

Afkoelen in de vorm, een nacht op laten stijven in de koelkast en ijskoud serveren.