Home > Recepten

Kruidcake

125 g boter

125 g donkerbruine suiker

3 eieren

150 g bloem

1 eetlepel kaneel

1 theelepel kruidnagelpoeder

1 theelepel geraspte nootmuskaat

1 theelepel zout

75 g krenten

75 g rozijnen
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bereidingstijd: 1u10

Bereiding

Beboter een cakevorm. Roer de boter met de basterdsuiker romig en roer de eieren er een voor een door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen.

Roer de kruiden door de bloem en zeef de bloem. Was de krenten en rozijnen, droog ze goed af en schep er 1 eetlepel bloem doorheen.

Klop de eieren, suiker en boter nog 5 minuten na en schep de bloem er met een metalen lepel in gedeelten doorheen. Schep de krenten en rozijnen erdoor en doe het deeg in de vorm.

Zet de vorm op het rooster onder in een voorverwarmde oven van 175 °C. Bak de cake in 50 minuten gaar. Laat de cake even uitdampen op een taartrooster.