Kwarktaart 1 |
|
1 pakje bladerdeeg 2 eieren 150 g rietsuiker 250 g roomkwark 50 g bloem 2 lepels djahé 50 g rozijnen 50 ml appelsap |
|
BereidingVet een vorm van 20 cm doorsnee in en bekleed met het bladerdeeg. Plak de randen en naden met een vochtig kwastje aan elkaar. Prik de bodem in en bak 25 minuten op 200°.Klop de eieren met 2 lepels heet water en de suiker dik en schuimig tot het als een lint van de garde loopt. Klop de kwark erbij. Zeef de bloem en de djahé en schep luchtig door het mengsel. Wel de rozijnen in het sap en schep erdoor. Vul de gebakken bodem ermee en bak 10 minuten op 225°, temper dan tot 200° en bak nog 30-40 minuten, eventueel langer, tot de taart gaar en goudbruin is. Laat de taart afkoelen in de vorm |
Home > Recepten