Home > Recepten

Kwee lapis 2 uit de magnetron

50 g bloem

25 g maïzena

1 snufje zout

5 eieren

150 g fijne tafelsuiker

100 g gesmolten boter

1.5 zakje vanillesuiker

2 lepels gestampte muisjes

2 lepels koekkruiden

1/2 theelepel djahé

boter
  • Omschrijving recept: Gebak; Magnetron; Indisch
  • Bron: Libelle

Bereiding

Zeef bloem, zout en maïzena. Klop de eieren au bain marie dik en lichtgeel, klop dan de suiker er lepel voor lepel door. Klop dan de boter erdoor in een dun straaltje. Spatel het bloemmengsel erdoor en verdeel het beslag over 2 kommen. Roer de vanillesuiker door de ene kom en alle specerijen door de andere kom.

Het beslag wordt laag voor laag gebakken, totaal komen er 12 laagjes: vet een hoog ovenschaaltje van 15 cm royaal in, doe er bruin beslag van 3 mm dik in en zet 30 seconden onder de hete grill tot het gestold is. Schep er 3 mm wit beslag op en doe hetzelfde onder de grill, tot er totaal 12 laagjes zijn.

Schakel de grill uit, bedek het schaaltje met magnetronfolie en zet de spekkoek 5 minuten op 180 watt. Verwijder de folie en keer de spekkoek op een bord, laat onder het schaaltje afkoelen.