Kweeperensoufflé |
|
1 kg halfrijpe kweeperen 2 lepels citroensap 1 kg suiker 1 zakje vanillesuiker 2 kruidnagels 1 kaneelstokje 10 dooiers 350 g korstdeeg 2 eiwitten zout |
|
BereidingPeren schillen, klokhuizen verwijderen en in 4 parten snijden. Peren, wat water met citroensap, de helft van de suiker, de kruidnagelen en de kaneelpijp 30 minuten op matig vuur koken tot het stroperig is. Daarna af laten koelen.Eierdooiers au bain marie luchtig loskloppen, de rest van de suiker erdoor en op matig vuur onder regelmatig roeren laten indikken. Deeg op licht bebloemde vlakke ondergrond uitrollen en bodem uitsnijden voor springvorm van ±24 cm. Rest deeg gebruiken voor de wanden. Oven voorverwarmen op 180°. Kruidnagelen en kaneelstok verwijderen en de moes in de vorm scheppen. Bovenkant met spatel vlak maken. Dooiermengsel erover gieten. Eiwitten met wat zout stijfslaan en voorzichtig door de dooiers mengen. Vorm iets boven het midden van de oven plaatsen en in 30 minuten bakken tot de soufflé goudbruin is en gerezen is. |
Home > Recepten