Home > Recepten

l'Halua dial smid (griesmeelkoekjes)

6 eieren

400 g poedersuiker

4 lepels olie

6 lepels boter

1 zakje bakpoeder

5 g vanillesuiker

1 kg tarwegriesmeel

oranjebloesemwater

suiker
  • Omschrijving recept: Koekjes; Marokkaans
  • Aantal Porties: 50
  • Bron: Esther Westerveld

Bereiding

De eieren luchtig opkloppen. Geleidelijk aan de poedersuiker erdoor kloppen en pas ophouden als er een bijna witte massa is ontstaan. Vier eetlepels boter smelten en de boter samen met de olie door het eiermengsel roeren.

Bakpoeder en vanillesuiker vermengen en er eveneens door roeren. Vervolgens al roerend de griesmeel toevoegen, zodat er uiteindelijk een zacht deeg ontstaat.

De handen met wat oranjebloesemwater vochtig maken en van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot maken. Deze balletjes in wat suiker plat duwen en de koekjes met de gesuikerde kant naar boven op een ingevet bakblik leggen. Voor voldoende onderlinge afstand zorgen, omdat de koekjes tijdens het bakken uitlopen. een oven voorverwarmen op 160 ºC en de koekjes hierin

ongeveer 20 minuten bakken.