Home > Recepten

Vlaaikes, Lierse

150 g bloem

100 g harde boter

50 g suiker

175 g oud brood

20 g boter

1 dl melk

1 ei

100 g stroop

nootmuskaat

kruidnagelpoeder

kaneel

kardamom

anijs

vanillesuiker



Variatie: gebruik peperkoek (ontbijtkoek) als vulling, met melk, ei, boter en iets minder stroop.
  • Omschrijving recept: Gebak; Belgisch (Lier)
  • Bron: Wima Born

Bereiding

Snij de boter met 2 messen door de bloem en de suiker en kneed met een koele hand snel tot een kruimeldeeg. Laat een uurtje in de koelkast staan. Rol dan uit en bekleed er kleine, ingevette taartvormpjes mee. Week het brood in melk, boter en ei, met de kruiden, stroop en vanillesuiker en maak er een vulling van. Vul hiermee de vormpjes en zet in een oven van 175°, bak ze bruin en gaar

Notities

Lierse vlaaikes lijken meer op puddingbroodjes. Ze worden in rolletjes van 10 verkocht.