Rijstevlaai 1, Limburgse |
|
1/2 l melk voor de vulling zout voor de vulling vanillestokje voor de vulling 75 g rijst voor de vulling 20 g boter voor de vulling 1 ei voor de vulling suiker voor de vulling 250 g bloem 20 g gist 1.5 dl lauwe melk 1 ei 75 g boter 25 g witte basterdsuiker zout |
|
BereidingVULLING Breng melk met zout en vanille aan de kook. Strooi rijst er in en laat ±30 minuten koken. Boter toevoegen, ei loskloppen, met 1-2 lepels hete massa op temperatuur brengen en door de rest van de hete massa roeren. Met suiker op smaak brengen.TAART Gist slap roeren met wat lauwe melk. Boter smelten. Bloem, gist, melk, ei, boter, suiker en zout kneden tot het van de handen los laat. Laat 30 minuten rijzen. Uitrollen tot een lap van 1½ cm dik. Vlaaivorm bekleden. Overhangend deeg op 4 cm van de rand afknippen, het overlappend deel natmaken en naar onder rollen. Laat 30 minuten rijzen. Gaatjes in de bodem prikken. Vulling er bij doen. Met eigeel bestrijken en 45 minuten in vrij hete oven bakken. |
Home > Recepten