Home > Recepten

Limoentaart met amandelen

200 g bloem

100 g boter

80 g suiker

3 eierdooiers

snufje zout

3 eieren

150 g suiker

rasp van 1 limoen

sap van 2 limoenen

150 g boter

100 g witte amandelen
  • Omschrijving recept: Gebak; Frans
  • Bereidingstijd: 1u30
  • Bron: Ria van Eijndhoven

Bereiding

Zeef de bloem boven een kom en maak een kuiltje in het midden.

Doe zout, suiker, eierdooiers en boter in kleine blokjes in het kuiltje en kneed snel een glad deeg. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.





Zeef de bloem boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe zout, suiker, eierdooiers en boter in kleine blokjes in het kuiltje en kneed snel een glad deeg. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een cirkel van circa 25 cm doorsnede.

Leg de deeglap in een ingevette taartvorm, druk de zijkanten goed aan en snijd het overtollige deeg weg.

Leg op de deegbodem een rond vel bakpapier en daarop een laagje peulvruchten.

Zet de vorm 10 minuten in de oven. Verwijder dan het bakpapier en de peulvruchten en zet de vorm daarna nog 5 minuten terug in de oven.

Laat afkoelen en maak intussen de vulling: hak de amandelen fijn met de staafmixer met hakmolen.

Smelt de boter zachtjes in een steelpan. Klop de eieren met de suiker licht en schuimig, voeg limoensap en limoenrasp, gesmolten boter en amandelen toe.

Roer alles goed door elkaar en giet het mengsel in de taartvorm.

Bak af in de oven in circa 25 minuten totdat de taart goudbruin en stevig is.