Home > Recepten

Limoentaart zonder oven

100 g bastognekoeken

50 g boter

4 blaadjes gelatine

200 g verse roomkaas

2 dl slagroom

3 lepels poedersuiker

2 limoenen
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Libelle

Bereiding

Doe de koeken in een plastic zakje en vergruizel ze. Smelt de boter en roer door de kruimels.

Vet een springvorm van 20 cm in, verdeel de koekkruimels erover, strijk glad en zet 5 minuten in de diepvries.

Week de gelatine in ruim water tot die zacht zijn.

Mix de kaas, slagroom en poedersuiker glad.

Boen de limoenen, rasp de schil van één en pers van die limoen het sap uit, snij de andere in plakjes. Klop rasp en sap door het kaasmengsel.

Knijp de gelatine uit, los op in 1 lepel heet water en klop straalsgewijs bij het kaasmengsel.

Schep in de vorm, laat 20 minuten opstijven in de diepvries en garneer met plakjes limoen.