Pompoentaart, Noordamerikaanse |
|
1200 g pompoen 2 lepels bloem 50 g lichtbruine basterdsuiker 100 g kristalsuiker 2 theelepels djahe nootmuskaat 2 theelepels kaneel 1 theelepel foelie 1/2 theelepel zout 125 ml slagroom 3 losgeklopte eieren 250 g korstdeeg |
|
BereidingSchil de pompoen, verwijder de zaden en snij in blokjes (er blijft 900 g over). Stoom in ±30 minuten gaar, of: zet 18 minuten in een afgedekte magnetronschaal op 650 watt. Giet af en pureer, laar de puree uitlekken, er moet nu 500 g puree zijn. Meng met de rest van de ingredienten.Rol het korstdeeg uit, bekleed er een ondiepe ronde taartvorm van 22 cm mee, prik het deeg hier en daar in. Schep het pompoenmengsel erover. Zet 15 minuten op 220° en dan nog 40-45 minuten op 180°. Laat afkoelen en serveer met geklopte slagroom. NotitiesWordt als nagerecht bij een Thanksgiving dinner gegeten (Canada 2e maandag in oktober, VS 4e donderdag in november). |
Home > Recepten