Home > Recepten

Notencake 1

180 g gepelde walnoten

6 eidooiers

180 g suiker

snufje zout

100 g paneermeel

1 theelepel kaneel

rasp van 1 sinaasappelschil

6 eetlepels cognac

6 eiwitten

boter

paneermeel

2 dl sinaasappelsap

3 eetlepels poedersuiker

1 dl slagroom
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • Bron: Ria van Eijndhoven

Bereiding

Maal de walnoten fijn in de keukenmachine. Roer de eidooiers met de suiker en het zout schuimig.

Voeg de gemalen noten, het paneermeel, de kaneel, de geraspte sinaasappelschil en de helft van de cognac hieraan toe.

Klop de eiwitten zeer stijf en spatel deze voorzichtig door de notenmassa.

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Vet de cakevorm in met boter en bestrooi met paneermeel.





Doe het notendeeg in de vorm en bak de cake 25 minuten in de oven.

Roer het sinaasappelsap, de poedersuiker en de rest van de cognac door elkaar en begiet hiermee de cake die op diverse plaatsen is ingeprikt met een satéstokje.

Laat afkoelen, stort hem over op een schaal en serveer met halfgeslagen slagroom.

Notities

Serveer met halfgeslagen slagroom.

De cake kan ook worden begoten met rum en brandend worden binnengebracht.