Oliebollen uit het Midden-Oosten |
|
3 sinaasappels 200 g rozijnen 1 pak oliebollenmix 3 theelepels kaneel 130 g geschaafde amandelen frituurolie poedersuiker |
|
BereidingRasp van 2 sinaasappels dun de schil af. Pers alle sinaasappels uit. Breng de rozijnen met de helft van het sap aan de kook en laat 10 minuten heel zachtjes wellen tot het vocht weg is.Doe de oliebollenmix in een kom, meng met kaneel, amandelschaafsel en geraspte sinaasappelschil. Vul de rest van het sinaasappelsap aan met handwarm water tot de op de verpakking aangegeven hoeveelheid. Maak het beslag. Roer de rozijnen erdoor en laat rijzen. Bak de oliebollen met 5 tegelijk in olie van 180°. Laat uitlekken op keukenpapier. Royaal met poedersuiker bestrooien. |
Home > Recepten