Home > Recepten

Perziken uit de oven

1 groot blik perziken op siroop (800 g)

100 g volkorenkoekjes

100 g geroosterde hazenlnoten

50 g rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker

75 g boter

2 dooiers

1 borrelglaasje amaretto

2 dl slagroom

2 lepels suiker

2 zakjes vanillesuiker

1 glas advocaat
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Boodschappen

Bereiding

Laat de perziken goed uitlekken. Snijd een stukje van de onderkant en zet ze naast elkaar in een ovenschaal, het moeten er 8 zijn.

Doe koekjes, hazelnoten en rietsuiker in de keukenmachine en draai tot het grofkorrelig is. Meng boter, dooiers en amaretto erdoor.

Vorm 8 balletjes en leg op de halve perzik.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zet de perziken 15 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen.

Klop voor de saus de slagroom, vanillesuiker, suiker en advocaat tot sausdikte.

Serveer de perziken met de saus.