Popovers |
|
250 ml melk 1 lepel gesmolten boter boter om in te vetten 250 g bloem zout 2 eieren |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 250 graden. Beboter 9 cakevormpjes en zet apart.Meng bloem en zout en voeg geleidelijk melk en boter toe. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop het beslag glad. Verwarm de cakevormpjes en giet ze halfvol met beslag. Bak de cakejes een kwartier, het beslag gaat spectaculait rijzen! Temper de oven tot 175 graden en bak nog 15-20 minuten. De popovers zijn gaar als de buitenkant knapperig is en de binnenkant zacht. NotitiesPopovers is een variant op Yorkshire Pudding, dat werd gemaakt van opgevangen vleesbraadvocht en in stukken werd gesneden. Pioniers in Portland, Main, maakten individuele porties.De naam komt van het uitrijzen van het holle binnenste. Wordt gegeten bij gegrilld vlees, maar vooral als ontbijt en lunch. |
Home > Recepten