Praline-kaastaartjes |
|
60 g paranoten 60 g basterdsuiker 1 lepel gelatinepoeder 1 lepel oploskoffie 125 g mon chou 60 g basterdsuiker voor de vulling 2 gesplitste eieren 1,5 dl slagroom 125 g verkruimelde zandkoekjes 1 lepel gesmolten boter 60 g basterdsuiker voor de koffiesiroop 60 ml verse zeer sterke koffie |
|
BereidingVet een bakplaat in met olie. Doe 60 gedopte paranoten en 60 g basterdsuiker in een pannetje, eerst op laag vuur tot de suiker is opgelost, dan al roerend koken tot het donkerbruin is. Giet op de bakplaat, laat hard worden, verkruimel het en zet weg.VULLING: Los de koffie op in 2 lepels kokend water, los daar de gelatine in op. Koel af. Klop Mon Chou, suiker en dooiers samen glad. Roer de koffie en de helft van de praline erdoor. Klop de room lobbig en spatel door het kaasmengsel. Klop de eiwitten piekig en klop door het mengsel. Schep in 6 ingevette ovenbakjes. BASIS: meng koekjes en boter en verdeel over de taartjes, druk voorzichtig aan en zet in de koelkast 2 uur. KOFFIESIROOP: Breng de suiker met 1 ¼ dl water aan de kook, kook 5 minuten stevig door, roer de koffie erdoor en koel af. Stort de taartjes, bedek met de rest van de praline en giet de stroop erom. |
Home > Recepten