Home > Recepten

Pumpkin Pie 2 (New England)

korstdeeg voor een pievorm van 25 cm

blinde vulling zoals bonen of rijst

3 eieren

375 g gepureerde pompoen

125 ml ahornsiroop

250 ml room

2 lepels bruine rum

0.75 theelepel kaneel

1/2 theelepel djahe

1/2 theelepel nootmuskaat

zout
  • Omschrijving recept: Gebak; Amerikaans (New England)
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Culinaria USA

Bereiding

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Bekleed de pievorm met het deeg en prik in met een vork. Bekleed met alufolie, vul met droge bonen of rijst en bak 10 minuten blind.

Verwijder folie en blinde vulling en bak nog 6-7 minuten.

Haal de bodem uit de oven en temper de oven tot 175 graden.

Meng tijdens het bakken de eieren en de pompoenpuree. Voeg de overige ingredienten toe en meng goed.

Giet het pompoenmengsel in de halfgare taartbodem en zorg dat de vulling niet over de rand komt.

Na 35 minuten bakken is de vulling langs de rand gestold. Laat de taart dan op een rooster afkoelen, het midden zal dan ook opstijven.

Notities

Thanksgiving-recept.