Home > Recepten

Roomkaas-aardbeienterrine uit de magnetron

10 blaadjes gelatine

5 dl aardbeien-kersendrank

1 theelepel citroensap

500 g cake hotelcake

4 aardbeien

150 g Mon Chou

3 lepels suiker

125 ml slagroom
  • Omschrijving recept: Gebak; Magnetron

Bereiding

Week de gelatine ±10 minuten.

Meng tweedrank en citroensap.

Snij de cake in plakjes van ½ cm en leg op de bodem en tegen de wanden van de vorm, eventueel bijsnijden. Hou voldoende plakjes over om te terrine mee te bedekken.

Knijp de gelatine uit en zet 15-25 seconden op 700 watt. Roer door de tweedrank en schenk 3 dl ervan op de cake zodat die doordrenkt raakt (langs een lepel laten lopen om de wanden te bereiken). Zet in een bak koud water.

Snij de aardbeien in stukjes.

Doe de Mon Chou 20-30 seconden op 700 watt.

Sla de slagroom stijf met een lepel suiker, klop met dezelfde garde 1 dl gelei en 2 lepels suiker door de Mon Chou.

Schep slagroom en stukjes aardbei door de roomkaas en doe in de vorm, dek af met de plakjes cake en drenk die in de resterende gelei (eventueel dunner maken door heel even op 700 watt te verwarmen, niet koken!!!).

Zet afgedekt minstens 4 uur in de koelkast en serveer in plakken.

Benodigdheden

langwerpige brede vorm van ±1 l (11x20x7,5 cm)