Home > Recepten

Rüblitorte

5 eieren

300 g suiker

citroenrasp

300 g amandelschaafsel geblancheerd

300 g geraspte worteltjes

75 g bloem

1 theelepel bakpoeder

zout

1 theelepel abrikozenjam of marmelade

175 g poedersuiker

2 lepels citroensap

1 lepel water

8 marsepeinen worteltjes
  • Omschrijving recept: Gebak; Zwitsers

Bereiding

Eieren splitsen en dooiers met suiker schuimig kloppen. Citroenrasp, amandelen en worteltjes toevoegen. Bloem met bakpoeder zeven en aan wortelmengsel toevoegen. Eiwitten stijf slaan en door beslag vouwen.

In ingevette en bebloemde taartvorm doen. Oven 5 minuten op 220° voorverwarmen. Taart 50 minuten bakken (tot een breinaald er schoon uitkomt). Taart uit oven nemen en afkoelen.

Jam met 1-2 thl water verdunnen en taart ermee bestrijken.

Poedersuiker met citroensap en water mengen en taart ermee glazuren.

Taart garneren met marsepeinen worteltjes en minstens 1 dag in goed afgesloten trommel bewaren.

In punten serveren, eventueel met een toefje slagroom.

Benodigdheden

vorm van 20 cm doorsnee