Home > Recepten

Sachertorte 1

100 g blanke hazenlnoten

4 beschuiten

75 g pure chocola

5 eieren

100 g zachte boter

150 g witte basterdsuiker

1 lepel rum

1 mespunt kruidnagelpoeder

1 theelepel bakpoeder

1/2 pot abrikozenjam

1 pakje poeder voor gebaksglazuur Baukje

1 lepel cacao
  • Omschrijving recept: Gebak; Oostenrijks
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan. Maal ze heel fijn.

Verkruimel de beschuiten boven een kom.

Vet een springvorm van 22 cm in. Strooi 1 lepel beschuitkruim tegen de wanden.

Verbrokkel dechocola in een steelpan en smelt au bain marie. Laat iets afkoelen.

Verwarm de oven voor op 160°.

Splits de eieren.

Klop boter en suiker in ca.10 minuten tot een romig mengsel. Roer één voor één de dooiers erdoor en neem een nieuwe dooier als de vorige helemaal is opgenomen.

Roer de gesmolten chocolade en de rum erdoor. Schep dan in gedeelten achtereenvolgens erdoor: beschuitkruim, hazelnoten, kruidnagelpoeder en bakpoeder.

Klop de eiwitten zeer stijf. Schep in gedeelten het chocolademengsel er luchtig door.

Doe in de vorm en bak in ca.1 uur gaar. Schakel dan de oven uit en laat de taart nog 10 minuten erin staan. Laat dan verder in de vorm afkoelen en verwijder de vorm.

Snij de taart dwars door in 2 delen. Leg de onderste helft op een schaal en besmeer dik met de jam. Leg de bovenste helft er weer op.

Bestrijk boven- en zijkant dun met de jam.

Maak chocoladeglazuur met de poeder van Baukje en de cacao en strijk met een pannenkoekenmes over de taart, laat de glazuur in ½ uur harden.