Home > Recepten

Schwarzwälder Kirschtorte 1

5 eieren

300 g suiker

6 lepels water

125 g boter

250 g bloem

1.5 theelepel bakpoeder

50 g cacao

2 lepels kirsch of kersenlikeur of rum

750 g kersen zure zonder pit

5 dl slagroom

50 g chocoladevlokken puur
  • Omschrijving recept: Gebak; Duits (Zwarte Woud)
  • Bereidingstijd: 1 dag laten staan

Bereiding

Eieren splitsen en dooiers met 250 g suiker en het water in 20 minuten schuimig kloppen.

Boter in steelpan smelten en door de dooiermassa roeren. Bloem met bakpoeder zeven en geleidelijk door dooiermengsel kloppen. Eiwitten stijf slaan en door het beslag vouwen.

Beslag in springvorm van 20 cm doen. Taart in 45 minuten bakken (oven voorverwarmen op 180°) tot de randen iets loslaten en een breipen er schoon uit komt. Taart af laten koelen tot de volgende dag.





Taart in 3 lagen snijden.

Onderste laag met rum/kersenlikeur doordrenken, met kersen bedekken en met de rest van de suiker bestrooien.

Slagroom stijfslaan en weinig zoeten. Onderste taartlaag met slagroom bedekken.

Tweede laag erop doen en met slagroom bedekken.

Bovenste laag erop doen.

Taart aan alle kanten met slagroom bedekken en met chocoladevlokken bestrooien.