Schwarzwälder Kirschtorte 1 |
|
5 eieren 300 g suiker 6 lepels water 125 g boter 250 g bloem 1.5 theelepel bakpoeder 50 g cacao 2 lepels kirsch of kersenlikeur of rum 750 g kersen zure zonder pit 5 dl slagroom 50 g chocoladevlokken puur |
|
BereidingEieren splitsen en dooiers met 250 g suiker en het water in 20 minuten schuimig kloppen.Boter in steelpan smelten en door de dooiermassa roeren. Bloem met bakpoeder zeven en geleidelijk door dooiermengsel kloppen. Eiwitten stijf slaan en door het beslag vouwen. Beslag in springvorm van 20 cm doen. Taart in 45 minuten bakken (oven voorverwarmen op 180°) tot de randen iets loslaten en een breipen er schoon uit komt. Taart af laten koelen tot de volgende dag. Taart in 3 lagen snijden. Onderste laag met rum/kersenlikeur doordrenken, met kersen bedekken en met de rest van de suiker bestrooien. Slagroom stijfslaan en weinig zoeten. Onderste taartlaag met slagroom bedekken. Tweede laag erop doen en met slagroom bedekken. Bovenste laag erop doen. Taart aan alle kanten met slagroom bedekken en met chocoladevlokken bestrooien. |
Home > Recepten