Slof |
|
2 kg pruimen of abrikozen OF 2.5 kg peer, perzik of rinse appels 300 g zelfrijzend bakmeel zout 100 g basterdsuiker 100 g zachte boter 2 eieren 100 g bitterkoekjes kruimels kaneel suiker abrikozenjam goedkope |
|
BereidingBELEG: 2 kg pruimen of abrikozen of 2 ½ kg peer, perzik of rinse appelen schillen en in plakjes snijden. Appel en peer met citroensap besprenkelen.DEEG: meng 300 g zelfrijzend bakmeel, wat zout en 100 g basterdsuiker. Snij met 2 messen 100 g zachte boter erdoor. Roer er 2 eieren bij. Kneed een soepel deeg, eventueel wat melk erbij. Neem genoeg bakpapier om een bakplaat van 30 x 40 cm royaal mee te bedekken. Rol het deeg uit op het bakpapier (bloem eronder!) tot het de maat van de plaat heeft. Strooi er 100 g bitterkoekjeskruimel op en dik kaneel. Duw de fruitpartjes er goed op in een mooi patroon. Zet 30 minuten in het midden van een oven van 200°. Direct uit de oven bestrooien met wat suiker (abrikoos, perzik of pruimen) of even verwarmde goedkope abrikozenjam (appels of peren). Snij de koek na 5 minuten in 16-32 stukken en koel af. |
Home > Recepten