Home > Recepten

Slof

2 kg pruimen of abrikozen OF

2.5 kg peer, perzik of rinse appels

300 g zelfrijzend bakmeel

zout

100 g basterdsuiker

100 g zachte boter

2 eieren

100 g bitterkoekjes kruimels

kaneel

suiker

abrikozenjam goedkope
  • Omschrijving recept: Gebak; Nederlands

Bereiding

BELEG: 2 kg pruimen of abrikozen of 2 ½ kg peer, perzik of rinse appelen schillen en in plakjes snijden. Appel en peer met citroensap besprenkelen.



DEEG: meng 300 g zelfrijzend bakmeel, wat zout en 100 g basterdsuiker. Snij met 2 messen 100 g zachte boter erdoor. Roer er 2 eieren bij. Kneed een soepel deeg, eventueel wat melk erbij.

Neem genoeg bakpapier om een bakplaat van 30 x 40 cm royaal mee te bedekken.

Rol het deeg uit op het bakpapier (bloem eronder!) tot het de maat van de plaat heeft. Strooi er 100 g bitterkoekjeskruimel op en dik kaneel.

Duw de fruitpartjes er goed op in een mooi patroon.

Zet 30 minuten in het midden van een oven van 200°.

Direct uit de oven bestrooien met wat suiker (abrikoos, perzik of pruimen) of even verwarmde goedkope abrikozenjam (appels of peren).

Snij de koek na 5 minuten in 16-32 stukken en koel af.