Home > Recepten

Sneeuwballen 1

1 dl water

1 g zout

50 g boter

60 g bloem

3 eieren

40 g rozijnen

frituurvet

poedersuiker



Ipv rozijnen kan ook sukade of oranjesnippers worden genomen.
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 15

Bereiding

Breng water, zout en boter aan de kook, roer de bloem erbij tot de deegbal van de panwand loslaat. Neem van het vuur en roer tot het handwarm is.

Roer één voor één de eieren erdoor, roer na het laatste ei minstens 5 minuten door. Roer sukade, snippers en/of rozijnen erdoor.

Maak 15 balletjes en frituur ze beetje bij beetje op laag vuur tot ze het vet uitrijzen (±10 minuten).

Maak een ander pannetje vet heet en frituur de balletjes één voor één gaar en bruin. Uit laten lekken, dik met poedersuiker bestrooien en warm serveren.