Stroopwafels 1 |
|
50 g gist 1/2 dl lauwe melk 500 g bloem zout 150 g witte basterdsuiker 250 g boter 1 ei 500 g stroop 75 g boter 1/2 theelepel kaneel 300 gdonkerbruine basterdsuiker |
|
BereidingMeng de gist met 4 lepels lauwe melk. Meng bloem, zout en witte basterdsuiker en maak er een kuiltje in. Doe gesmolten boter, gist, ei en de rest van de melk in het kuiltje en roer een soepel deeg.Laat op een tamelijk warme vochtige plaats 45 minuten rusten. Kneed opnieuw en draai stuitergrote balletjes. Laat die 15 minuten rusten. Verwarm de stroop, doe de bruine basterdsuiker, boter en kaneel erdoor. Vet een stroopwafelijzer in, neem een balletje deeg, leg tussen het warme ijzer en druk losjes dicht. Een elektrisch ijzer duurt ±1 minuut, een ijzer op het gas iets langer en moet ook gekeerd worden. Haal de wafels eruit, snij ze door en smeer direct de warme stroop erop. Leg de helften weer op elkaar en laat ze afkoelen. |
Home > Recepten