Stroopwafels 2 |
|
250 g bloem 200 g boter 10 g gist 1 ei 75 g basterdsuiker 200 g keukenstroop 125 g bruine basterdsuiker 1 lepel kaneel 100 g boter voor de stroop |
|
BereidingZeef de bloem in een kom en snij de boter er met 2 messen doorheen. Los de gist op in 2 lepels lauw water en roer met ei en basterdsuiker door het meel, kneed dan tot een soepel deeg. Laat 1 uur rijzen.Breng stroop, suiker en kaneel al roerend aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Snij de boter klein en roer door de stroop. Laat de stroop al roerend afkoelen tot een smeerbare massa. Vorm van het deeg iets afgeplatte balletjes en bak ze in een wafelijzer. Neem uit het ijzer, laat even afkoelen en snij dan open: druk ze met de vlakke hand op een plat oppervlak en snij. Bestrijk met de stroop en leg de helften weer op elkaar. |
Home > Recepten