Home > Recepten

Kwarkvullingtaart

3 eieren

120 g suiker

95 g bloem

25 g aardappelmeel

zout

8 eetlepels jam

50 g basterdsuiker

500 g kwark

40 g poedersuiker

walnoten
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bereidingstijd: 1u10
  • Bron: Stoll/de Groot

Bereiding

Klop de eieren met de suiker los. Schep de gezeefde bloem, het aardappelmeel en het zout er voorzichtig doorheen.

Beboter een springvorm en bestrooi deze met bloem. Vul de vorm met het deegmengsel.

Bak de taart circa 40 minuten op 175 °C. Zet de vorm laag in de oven.

Snijd de taart twee keer horizontaal door en strijk de met jam en basterdsuiker vermengde kwark over beide lagen uit. Leg de lagen op elkaar.

Maak een glazuur van gezeefde poedersuiker en water en glaceer hiermee de bovenkant van de taart. Garneer de taart met walnoten.