Home > Recepten

Tarte au fromage blanc uit de Elzas

25 g rozijnen

1 lepel kirsch

250 g pate brisee = korstdeeg zie recept

200 g fromage blanc

3 lepels slagroom

100 g suiker

3 gesplitste eieren

15 g aardappelmeel of arrowroot

rasp van 1 citroen

25 g poedersuiker
  • Omschrijving recept: Gebak; Frans (Elzas)

Bereiding

Week de rozijnen in de kirsch.

Bekleed een taartvorm met losse bodem van 23 cm doorsnee met het deeg en prik in met een vork.

Meng de fromage blanc met slagroom en suiker. Roer de dooiers, aardappelbloem en citroenrasp erdoor. Klop de eiwitten stijf en vouw ze er voorzichtig door. Doe in de vorm en strooi de rozijnen erover.

Zet 10 minuten in een oven van 180°, dan nog 40 minuten op 150°. De taart is gaar als een mes er schoon uitkomt.

Laat de taart in de vorm afkoelen, bestrooi met poedersuiker.