Tarte au fromage blanc uit de Elzas |
|
25 g rozijnen 1 lepel kirsch 250 g pate brisee = korstdeeg zie recept 200 g fromage blanc 3 lepels slagroom 100 g suiker 3 gesplitste eieren 15 g aardappelmeel of arrowroot rasp van 1 citroen 25 g poedersuiker |
|
BereidingWeek de rozijnen in de kirsch.Bekleed een taartvorm met losse bodem van 23 cm doorsnee met het deeg en prik in met een vork. Meng de fromage blanc met slagroom en suiker. Roer de dooiers, aardappelbloem en citroenrasp erdoor. Klop de eiwitten stijf en vouw ze er voorzichtig door. Doe in de vorm en strooi de rozijnen erover. Zet 10 minuten in een oven van 180°, dan nog 40 minuten op 150°. De taart is gaar als een mes er schoon uitkomt. Laat de taart in de vorm afkoelen, bestrooi met poedersuiker. |
Home > Recepten