Home > Recepten

Tarte aux pommes d'hier (oma's appeltaart)

300 g tarwebloem

200 g boter

zout

8 zure appels renetten

1 lepel boter

1 lepel rietsuiker

70 ml calvados

100 g suiker

10 ml creme fraiche

25 g gemalen amandelen

3 dooiers
  • Omschrijving recept: Gebak; Frans (Normandië)
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Culinaria Frankrijk

Bereiding

Kneed van bloem, 200 g boter en wat zout een zanddeeg, verpak in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.

Schil de helft van de appels, snij in kleine stukjes en kook met 1 lepel boter en de rietsuiker tot een compôte.

Snij de overige (ongeschilde) appels in schijfjes, giet de calvados erover, bestrooi met suiker en laat dit intrekken.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol van het deeg een lap en bekleed er een taartvorm mee. Prik er gaatjes in.

Bestrijk de taartbodem met de compôte en verdeel de schijfjes appel erover.

Bak de taart 30 minuten.

Meng de crème fraîche met de gemalen amandelen, de resterende suiker en de dooiers, giet over de taart en bak 15 minuten.

Lauwwarm serveren.