Tort Morelowy Krakowski (amandel-abrikozentaart) |
|
250 g bloem 200 g boter 175 g suiker 3 dooiers 1 lepel azijn 300 g abrikozenjam 5 eiwitten 50 g geblancheerde amandelen 200 g suiker voor de garnering 120 g abrikozenjam voor de garnering 1 lepel citroensap |
|
BereidingBloem zeven en boter met 2 messen erdoor snijden tot er een rul mengsel is.Toevoegen: 100 g suiker, eierdooiers en azijn. Gedurende ½ minuut met koele handen kneden op een met bloem bestoven werkplank. In folie inpakken en 2 uur in koelkast laten staan. Deeg in vieren delen en elk deel uitrollen tot zeer dunne cirkel. Oven 5 minuten voorverwarmen op 180°. Deegporties in 20 minuten goudbruin bakken en af laten koelen. Abrikozenjam verwarmen in steelpan met dikke bodem op matig vuur. Eiwitten stijfslaan. Jam en 75 g suiker door de eiwitten mengen tot er een luchtig mengsel is. Deegcirkels licht ermee bestrijken en opstapelen. De rest van het glazuur bewaren. Bovenkant taart garneren met gehalveerde of fijngehakte amandelen, of glaceren. Garnering: Abrikozenjam grondig met suiker en citroensap mengen en taart ermee bestrijken. Benodigdhedenvorm van 20 cm |
Home > Recepten