Home > Recepten

Tourteau fromager (kaas- of kwarktaart uit Poitou)

95 g bloem

45 g boter

1 dooier

2 a 3 lepels boter

15 g boter

100 g kwark

2 eieren

50 g suiker

65 g bloem

1/2 theelepel bakpoeder



In plaats van kwark kan ook verse geitenkaas of Hüttenkäse worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Gebak; Frans (Poitou)
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Maak een deeg van 95 g bloem, 45 g boter, 1 dooier en 2-3 lepels boter, rol uit en bekleed een vuurvaste schaal.

Meng 15 g gesmolten boter en 100 g kwark, verse geitenkaas of Hüttenkäse in een blender.

Klop 2 eieren en 50 g suiker au bain marie tot het stroperig is. Doe er 65 g bloem en ½ theel. bakpoeder bij, dan het kwarkmengsel. Giet in de kom.

Zet in de oven, 35-45 minuten op 200°. De bovenkant hoort zeer donker te zijn!