Tourteau fromager (kaas- of kwarktaart uit Poitou) |
|
95 g bloem 45 g boter 1 dooier 2 a 3 lepels boter 15 g boter 100 g kwark 2 eieren 50 g suiker 65 g bloem 1/2 theelepel bakpoeder In plaats van kwark kan ook verse geitenkaas of Hüttenkäse worden gebruikt. |
|
BereidingMaak een deeg van 95 g bloem, 45 g boter, 1 dooier en 2-3 lepels boter, rol uit en bekleed een vuurvaste schaal.Meng 15 g gesmolten boter en 100 g kwark, verse geitenkaas of Hüttenkäse in een blender. Klop 2 eieren en 50 g suiker au bain marie tot het stroperig is. Doe er 65 g bloem en ½ theel. bakpoeder bij, dan het kwarkmengsel. Giet in de kom. Zet in de oven, 35-45 minuten op 200°. De bovenkant hoort zeer donker te zijn! |
Home > Recepten