Fruitvlaai, verse |
|
250 g bloem 25 g witte basterdsuiker 15 g verse gist 100 tot 150 ml lauwe melk 25 g boter 1 ei 1 kg kersen met of 750 g zonder pit |
|
BereidingBASIS: Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje. Los de gist en de suiker op in wat melk en die in het kuiltje. Roer vanuit het midden tot een papje. Dek met een vochtige doek af en zet 15 min. op een warme plek.Roer de rest van de melk, de zachte boter en het ei erbij en kneed gedurende 15 minuten. Laat 1 uur rijzen tot dubbele omvang. Kneed nog eens door. Houd 1/5 deel/100 g achter, rol de rest uit tot een grote lap die iets groter is dan de vorm. Bekleed de ingevette vorm met het deeg. Snij de overhangende delen eraf en kneed met het achtergehouden deeg, wat wordt gebruikt om er een deksel van te maken. VERSE FRUITVLAAI: met 1 kg kersen met pit of 75 g zonder, suiker en een losgeklopt ei. Prik de bodem met een vork in en schep de (uitgelekte) kersen er op. Snij het achtergebleven deeg in dunne reepjes. bedek de taart er ruitjesgewijs mee. Bestrijk al het zichtbare deeg met ei. Bak 25-30 minuten op 225° even onder het midden. Neem uit de oven, bestrooi met suiker en laat in de vorm afkoelen. |
Home > Recepten