Vijgenbrood |
|
250 ml appelsap 60 g boter 125 g gedroogde vijgen zonder steeltjes 200 g bloem 1 lepel bakpoeder 2 eieren 75 g kristalsuiker 1 theelepel vanillesuiker 1.5 theelepel geraspte citroenschil In plaats van citroenschil kan ook sinaasappelschil worden gebruikt. |
|
BereidingVerwarm in een steelpannetje appelsap tegen de kook, neem van het vuur en roer de boter erdoor tot die gesmolten is, doe dan iets zout en de vijgen erbij. Laat tot kamertemp afkoelen.Verwarm de oven voor op 180°. Zeef bloem en bakpoeder, klop in een andere kom suiker, ei en vanillesuiker, doe het vijgenmengsel en de citroenschil erdoor. Voeg de bloem toe en schep tot het net gemengd is, niet te lang doorgaan! Doe in een broodvorm van 21 x 10 x 6 cm en bak ca.1 uur tot een satépen er schoon uitkomt. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen. |
Home > Recepten