Home > Recepten

Whiskey snaps (gevulde kletskoppen)

50 g zachte boter

100 g suiker

100 g lichtbruine basterdsuiker

80 g bloem

2 a 3 lepels whiskey

1 theelepel citroensap

2 a 3 lepels koud water

250 ml slagroom

2 lepels suiker

1 lepel whiskey
  • Omschrijving recept: Koekjes; Brits (Engeland)

Bereiding

Meng de ingredienten behalve slagroom, 2 lepels suiker en 1 lepel whiskey, tot een pasta-achtig deeg.

Vorm kersgrote balletjes, bak ze per 5-6 stuks 7-8 minuten op 175° tot ze flinterdun en goudbruin zijn.

Laat ±1 minuut afkoelen, schep dan met een spatel van de bakplaat en vouw losjes rond een houten lepelsteel. Laat ze zo afkoelen.

Klop ¼ l slagroom met 2 lepels suiker en 1 lepel whiskey, spuit in de koekjes en serveer.