Home > Recepten

Yaourtópitta (Griekse cake)

150 g blanke amandelen

125 g boter

300 g suiker

3 eieren

1 pak mix voor fijne cake Honig

zout

225 g Griekse schapenyoghurt

1 a 1.5 sinaasappel voor 1 dl sap



In plaats van schapenyoghurt kan ook Griekse roomyoghurt of Bulgaarse yoghurt worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Gebak; Grieks

Bereiding

Mix boter en 100 g suiker, voeg eieren één voor één erbij, voeg in gedeelten, yoghurt, meel en zout bij, in 1¼ uur bakken bij 175°.

Na 30 minuten bakken folie erover. Cake in vorm laten afkoelen.

Los roerend 200 g suiker op in 2 dl water, in pannetje. Daarna 10 minuten laten koken. Sinaasappelsap erbij doen.

Cake uit vorm halen, sinaasappel/suikerstroop erover, af laten koelen.

Benodigdheden

Voor een cakevorm van 1 liter.