Yaourtópitta (Griekse cake) |
|
150 g blanke amandelen 125 g boter 300 g suiker 3 eieren 1 pak mix voor fijne cake Honig zout 225 g Griekse schapenyoghurt 1 a 1.5 sinaasappel voor 1 dl sap In plaats van schapenyoghurt kan ook Griekse roomyoghurt of Bulgaarse yoghurt worden gebruikt. |
|
BereidingMix boter en 100 g suiker, voeg eieren één voor één erbij, voeg in gedeelten, yoghurt, meel en zout bij, in 1¼ uur bakken bij 175°.Na 30 minuten bakken folie erover. Cake in vorm laten afkoelen. Los roerend 200 g suiker op in 2 dl water, in pannetje. Daarna 10 minuten laten koken. Sinaasappelsap erbij doen. Cake uit vorm halen, sinaasappel/suikerstroop erover, af laten koelen. BenodigdhedenVoor een cakevorm van 1 liter. |
Home > Recepten