Pompoentaart, zoete |
|
800 g pompoen boter 3 lepels suiker sap van 1/2 citroen 1 handje rozijnen amandelschaafsel 3 lepels jam 1 dl room 3 eieren 3 lepels bruine suiker 1 theelepel speculaaskruiden bladerdeeg |
|
BereidingBegin met een taartbodem van bladerdeeg of brokkeldeeg.Snij ong 800 gr pompoen in kleine stukjes. Zachtjes laten garen in een beetje boter, intussen bestrooien met een lepel of drie suiker, het sap van een halve citroen, een handvol rozijnen, wat amandelschilfers en drie eetlepels jam (in het recept stond abrikozenjam, maar ik heb het intussen geprobeerd met bessenjam en rabarberjam). De pompoen moet bijna zacht zijn, maar mag niet tot puree vervallen. Daarna alles laten uitlekken en een beetje afkoelen. Op de taartbodem doen. Daarna een deciliter room kloppen met drie eieren, drie eetlepels bruine suiker en een koffielepel speculooskruiden. Dit over de taart gieten en dan de oven in. Eerst een kwartier of zo op 200 graden en dan op 180 graden tot alles "droog" is. |
Home > Recepten