Home > Recepten

Taart van Magda, zure

1.5 kopje bloem

1 theelepel zout

5 lepels reuzel

1 theelepel boter

50 g boter

2 eieren

0.6 kopje suiker

0.6 kopje bruine suiker

0.3 kopje bloem

nootmuskaat

3 lepels bloem
  • Omschrijving recept: Gebak; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Magda

Bereiding

Maak korstdeeg van 1 1/2 kopje bloem, 1 theelepel zout, 5 eetlepels reuzel en 1 theelepel boter. Bekleed er een bakblik mee. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt de boter (50 g) en klop de eieren los

Meng de suikers met de bloem en nootmuskaat. Roer azijn, eieren, boter en ogeveer 1/4 kopje water erdoor. Giet dit op de taartbodem.

Bak de taart 30 minuten op 200 graden, dan 30 minuten op 175 graden tot de vulling rijst, weer inzakt en vrij bruin wordt. Laten afkoelen tot de vulling stevig is.