Home > Recepten

Amuse-gueulles

mosselschelpen, garnalen

creme fraiche, witte wijn

geraspte kaas, peterselie

witbrood, palingfilet

ui, dille

citroen, veldsla

krulandijvie, paté

cranberrycompote, broccoli

wortel, rode paprika

groene paprika, champignons

bleekselderij, olie

azijn, mayonaise

verse kruiden, creme fraiche

witlofblad, garnalen

mango, komkommer

citroenrasp, zout

peper, soesjes zonder vulling

ham, asperges

grote champignons, paneermeel

vleesragout, kip

groenten, kruidenmayonaise

bladerdeeg, roquefort

kaastaart of groentetaart

tuinkers, geitenkaas

roomkaas met bieslook

palingfilet, ei

vismousse, kerstomaten

meloenbolletjes, rauwe ham

muntsaus of munt

rucolasla, gerookte heilbotfilet

notenolie, kappertjes

zwarte peper
  • Omschrijving recept: Amuses; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Vul een lege mosselschelp met garnaaltjes. Schenk een mengsel van crème fraîche, iets witte wijn en geraspte kaas erover. Laat onder de grill goudbruin worden en laat afkoelen tot ze aan te pakken zijn. Serveren op een bordje met een vorkje en garneren met een takje peterselie.

Snij een geroosterd stukje witbrood uit in de vorm van een vis. Snij met een scherp mesje een rechthoekje palingfilet af. Leg op het brood en rangschik er een flinterdun uiringetje, sprietjes dille en kleine driehoekjes citroen op in de vorm van vinnen, oog etc. Garneren met veldsla.

Leg op een blaadje krulandijvie een reepje pâté en doe daar een schepje cranberrycompôte op.

Rangschik naast elkaar op een bordje een gestoomd broccoliroosje, wat flinterdunne reepjes wortel en/of rode en/of groene paprika, plakje champignon, reepje bleekselderij. Marineer de groenten eerst in een olie-azijnsausje voor een uur, of schep er een sausje van mayonaise met verse kruiden en crème fraîche naast. Het geheel kan ook in een witlofblad geserveerd worden.

Prik aan een prikkertje om en om een garnaal, mango, komkommer en garnaal. Leg op een bordje, eventueel met een sausje van crème fraîche, iets citroenrasp, dille, zout en peper erbij.

Vul soesjes met een hartige vulling van bijvoorbeeld stijfgeklopte crème fraîche met fijngesneden stukjes ham en stukjes asperge, garneer met een hamroosje, aspergepuntje en een takje dille of peterselie.

Paneer de hoed van een grote champignon tweemaal en frituur in schone olie. Vul met pittige vleesragoût, fijngesneden kip en groenten. Leg op een bordje met kruidenmayonaise. Garneren met verse kruiden.

Rol bladerdeeg heel dun uit, bak en snij in heel kleine rechthoekjes, maak een tompouce met luchtige mousse van bijvoorbeeld Roquefort. Besmeer de bovenkant dun in met olie en bestrooi met fijngehakte bieslook.

Snij een kaas- of groentetaart in zeer dunne plakjes en garneer met toefjes tuinkers of reepjes paprika.

Rol plakjes bladerdeeg zeer dun uit en verdeel in kleine vierkantjes. Vul met bijvoorbeeld geitenkaas, of roomkaas met bieslook, fijngesneden groente, pâté, palingfilet etc. Vouw er pakketjes van en bestrijk met ei. Bak ze. Eventueel serveren met verse tomatensaus.

Schep op een lepeltje wat vismousse, garneer met zeer dunne schijfjes komkommer en een roosje van een kerstomaatje. Leg de lepels op een bordje en dien zo op.

Steek meloenbolletjes uit, snij rauwe ham in zeer dunne reepjes. Leg de meloen op een bordje en doe de ham ernaast. Eventueel garneren met muntsaus of een takje munt.

Notities

VERVOLG BEREIDING:

Leg op 4 lepels elk 2 mooie blaadjes rucolasla. en leg hierop een reepje gerookte heilbotfilet. Bedruppel met wat notenolie. Garneer met kappertjes en zwarte peper.