Home > Recepten

Briouates basis (gefrituurde pakketjes)

250 g filodeeg

1 dooier

zonnebloemolie

poedersuiker eventueel

kaneel eventueel
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Marokkaans
  • Aantal Porties: 25
  • Bron: Claudia Roden

Bereiding

Snij in rechthoeken van 13 cm breed en stapel op elkaar.

Neem een velletje en leg aan het uiteinde een volle theelepel vulling. Vouw tot een driehoek, rechthoek of rolletje. Plak de rand vast met wat dooier.

Frituur ze knapperig en goudbruin in de olie. Eventueel bestrooien met kaneel en poedersuiker.

Notities

Voor ca.25 stuks. Ze kunnen gefrituurd worden of in een oven van 180° (30 minuten). Oorspronkelijk wordt ouarka-deeg gebruikt maar dat is nogal ingewikkeld te maken. De traditionele vormen zijn rolletjes (sigaretten), driehoekjes en rechthoekjes.