Home > Recepten

Cha goi 1 (loempiaatjes met varkensvlees en krab)

nuoc cham

2 lepels gedroogde judasoren

30 g soe-oen

350 g varkensgehakt

1 fijngesneden ui

75 g geraspte wortel

3 eieren

75 g gaar krabvlees

1 theelepel zout

1 theelepel peper

36 driehoekige rijstvellen

olie om te bakken



Judasoren zijn paddestoelen.
  • Omschrijving recept: Loempia's; Borrelhapjes; Schaaldiergerechten; Vietnamees
  • Aantal Porties: 36
  • Bron: Binh Duong

Bereiding

Spoel de geraspte wortel en knijp uit.

Week de judasoren 3 minuten in heet water tot ze opgezwollen zijn. Laat uitlekken, spoel af en hak fijn.

Doe de soe-oen in en grote kom koud water en week 3 minuten tot ze soepel zijn. Laat uitlekken en knip in stukjes van 6 cm.

Doe de judasoren, soe-oen, gehakt, ui, wortel, 1 ei, krab, zout en peper in een kom en meng grondig met de handen.

Klop de 2 resterende eieren in een kommetje.

Spreid de rijstvellen met 10 tegelijk uit en bestrijk met een kwastje aan beide kanten met ei. Laat even zacht worden. Trek elk velletje voorzichtig los, leg met de punt van je af op het werkvlak en leg er een flinke lepel vulling op, op 1.5 cm van de rand.

Vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling en vorm deze tot een staafje van 6 cm lang.

Vouw de zijkanten naar binnen en trek het rijstpapier goed strak over de vulling heen.

Rol het geheel stevig op, eindig met de punt, en maak zo 36 rolletjes.

Vethit 1 cm olie in een grote koekenpan tot 175 graden, niet hoger anders barsten de rolletjes! Bak 10 rolletjes per keer 5 minuten per kant en draai ze 1 maal om. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer heet of op kamertemperatuur met de nuoc cham.

Notities

Nogal bewerkelijk gerecht, maar in Vietnam zijn ze op de markt en in restaurants te krijgen.

Ze kunnen 2 dagen van tevoren licht voorgebakken worden, laat dan afkoelen, dek af en bewaar in de koelkast. Voor gebruik dan frituren.

Het is handig om bij het rollen wat hulp te hebben!



Serveren met nuoc cham.