Home > Recepten

Cha ram (eenvoudige garnalenloempiaatjes)

nuoc cham dipsaus

500 g garnalen

2 theelepels peper

40 driehoekige rijstvellen

2 theelepels azijn

5 grote lente-uitjes

olie om te bakken
  • Omschrijving recept: Loempia's; Borrelhapjes; Garnalengerechten; Vietnamees (midden)
  • Aantal Porties: 40
  • Bron: Binh Duong

Bereiding

Snij de lente-uitjes in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van 6 cm.

Bestrooi de garnalen met peper en breek ze voorzichtig 1 voor 1 om ze recht te krijgen.

Meng de azijn met 75 ml water. Bestrijk 10 rijstvellen met de oplossing en spreid ze op het werkblad om ze zacht te laten worden.

Trek voorzichtig een rijstvel los, leg met de punt van je af op het werkblad en leg een garnaal op 2 cm van de onderkant van het vel. Leg er een paar stukjes lente-ui naast

Klap de kant van het rijstvel dat naar je toe ligt, strak over de garnaal heen. Klap de zijkanten naar binnen en vouw stevig dicht. Rol het pakketje strak op en eindig met de punt van de driehoek. Ga zo verder met de rest van de vellen.

Verhit 1 cm olie tot 175 graden. Bak de garnalenloempia's met een paar tegelijk ca.5 minuten per kant. Pas op dat de olie niet heter wordt anders barsten de loempia's!

Laat de rolletjes uitlekken en serveer heet of warm met de nuoc cham.



Als (zoetwater)garnalen met een dunne schild worden gebruikt, hoeven ze niet gepeld te worden, na frituren zullen ze knapperig en smakelijk zijn.

De loempia's kunnen van tevoren worden worden klaargemaakt en in een warme oven worden opgewarmd.