Home > Recepten

Loempia's, Chinees 1

loempiavellen

500 g varkensreepjes

geraspte wortel

jonge bamboescheuten

1 zakje gedroogde chinese paddestoelen

gemberwortel

taugeh

knoflook

250 g Noorse garnalen

rijstwijn of sherry

sesamolie

cha sieuwkruiden of rode babi panggangkruiden
  • Omschrijving recept: Loempia's; Chinees
  • Bron: bruce (smulweb)

Bereiding

Marineer de varkensreepjes in de rode babipangang kruiden 3 a 4 uurtjes.

Wel de paddestoelen in water half uurtje.

Snij de bamboescheuten in kleine blokjes.

Snij de tauge ook wat kleiner.

Rasp de wortel.

Hak de gember heel fijn.

Hak de knoflook ook heel fijn.

Bak de varkensreepjes in de wok met ruim zonnebloemolie.Schep ze uit de wok met een schuimspaan en laat het vlees uitlekken op keukenpapier.

Laat een beetje olie achter in de wok en fruit de gember en knoflook. Niet te heet want verbrande gember en knoflook gaat bitter smaken.

Hierna roerbak je de geraspte wortel, Bamboescheuten en tauge mee met de gember en knoflook.

Ondertussen snijd u de gewelde paddestoelen heel fijn en voegt dit toe aan de rest in de wok. Daarna voegt u een scheutje rijstewijn of sherry toe en ook wat sesamolie (een paar druppels).Als laatste voegt u de fijngesnede garnalen toe. Laat dit alles heel even garen.

Haal de wok van het vuur en ga de inmiddels uitgelekte varkensreepjes fijner snijden.

Voeg nu de groenten en vlees bij elkaar en roer dit alles goed door elkaar.

De vulling is nu klaar.Laat het nu even afkoelen voor het maken van de uiteindelijke chinese loempia's.

Pak de loempia vellen en haal er 1 vel van af. Op de verpakking van de vellen staat hoe u vulling in een velletje moet rollen.

Het dicht maken van de loempia's kunt u met water doen.

Notities

Dit is een origineel recept voor chinese loempia's. Anders dan de Vietnamese Loempia.

Redelijk wat werk maar zeker de moeite waard.



Serveer met zoete loempiasaus.