Home > Recepten

Dim sum Ha Kauw

160 g bloem

25 g maïzena

zout

80 ml water

1,5 lepel sla-olie

300 g gepelde grote garnalen

1 lepel gesnipperde sjalotjes of uien

1 teentje knoflook

4 uitgelekte gehakte waterkastanjes

1/2 a 1 lepel rijstwijn of droge sherry

peper

sojasaus
  • Omschrijving recept: Dimsum; Garnalengerechten; Chinees
  • Bron: emmie_m_a (smulweb)

Bereiding

1. Zeef 150 gr. bloem en de maizena in een kom en voeg een mespunt zout toe.

2. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en schenk hierin het water en 1 eetlepel olie.

3. Meng het water en de olie beetje bij beetje met de bloem. Werk van het midden langzaam naar de rand van de kom. Kneed als alle bloem is gemengd, een stevig en soepel deeg van de ingredienten.

4. Dek het deeg af met een vochtige doek en zet het tenminste 1 uur in de koelkast.

5. Spoel de garnalen af met lauwwarm water en laat ze uitlekken. Hak of snijd de garnalen in kleine stukjes.

6. Warm de olie in de koekepan en fruit de sjalotjes of ui en de knoflook, zonder deze te laten kleuren. Doe er de stukjes garnalen bij en roer deze door de inhoud van de pan. Neem deze van de warmtebron. Roer de waterkastanjes en naar smaak rijstwijn, peper, zout en sojasaus door de garnalen. Schep deze vulling over in een kom. Laat deze afkoelen en tenminste 3 kwartier in de koelkast rusten

7. Kneed het deeg opnieuw goed door en bestuif het werkvlak dun met bloem. Rol het deeg hierop uit met 2 handen tot een lange dunne cilinder. Snijd deze in 40-50 gelijke stukjes.

8. Druk de stukjes met de handpalm plat en rol ze uit tot ongeveer ronde plakken van 6 centimeter doorsnede.

9. Druk met duim en wijsvinger plooien langs de helft van de deegrand.

10.Leg in het midden van de plakken 1/2 eetlepel vulling. Maak met behulp van een kwastje de randjes van de deegplak met water nat en vouw de plakken dubbel. Druk de randen rondom of gedeeltelijk goed aan.

11. Bestrijk een schotel met een dun laagje slaolie en leg hierop de knoedels, dek ze af met plastic-of aluminiumfolie.

12. Breng intussen een laag water onder het rooster aan de kook. Bestrijk het rooster met olie en leg de knoedels op het rooster in de pan. Laat het gerecht in 6-8 gaar stomen.

Direkt serveren.

Notities

Dit recept van gestoomde garnalenknoedels vraagt wat tijd en moeite, maar een smakelijk origineel Chinees gerecht is het resultaat. De garnalenknoedels zijn ook te frituren in hete olie of frituurvet.

Kant en klare deegvellen zijn te koop bij sommige Chinese winkels.