Home > Recepten

Dim sumhapjes

100 g kipgehakt

1 theelepel geraspte gemberwortel

1 lente-ui

1 mespuntje vijfkruidenpoeder

peper

zout

3 wontonvelletjes

2 lepels tomatenketchup

1 lepel gembersiroop

1 a 2 theelepels chilisaus
  • Omschrijving recept: Dimsum; Chinees
  • Aantal Porties: 12
  • Bereidingstijd: 20-30 minuten
  • Bron: silleke (smulweb)

Bereiding

Vermeng het gehakt met de gember, gesnipperde ui, vijfkruidenpoeder, wat zout en versgemalen peper.

Snijd velletjes in vieren.

Verdeel het gehakt in 12 porties en rol er balletjes van.

Leg in het midden van elk velletje een balletje deeg en vorm er een buideltje van.

Leg de hapjes in een stoompan of de bovenste helft van de stoompan.

Verhit water en stoom de hapjes in ca. 20 minuten gaar.

Klop voor het sausje de tomatenketchup met de gembersiroop en chilisaus door elkaar.