Home > Recepten

Dim sum-Jacobsschelpen

24 st,jacobsschelpen in de schelp

2 lepels teriyakisaus

1 lepel sojasaus

1 lepel droge sherry

2 gehakte lente-uitjes

2 theelepels citroensap of limoensap

2 theelepels oestersaus

1 theelepel sesamsaus

1 teentje knoflook

1/2 theelepel geraspte gemberwortel
  • Omschrijving recept: Dimsum; Schelpdiergerechten; Chinees
  • Bron: claudia_c_a (smulweb)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Leg de jacobsschelpen op een bakplaat. Meng de teriyaki-saus, sojasaus, sherry, lente-uitjes, sap, oestersaus, sesamolie, knoflook en gember in een kom. Giet 1 el van het mengsel over elke jacobsschelp.

3. Bak de jacobsschelpen in 5-10 minuten gaar en wit. ( Je kunt ze ook 5 minuten onder een hete grill leggen ).