Loempia's, Filippijnse |
|
4 loempiavellen 50 g pinda's 200 g kippenvlees 200 g ham zout peper 1 lepel maïzena 1 ei 1/2 theelepel sambal oelek 4 gesnipperde voorjaarsuitjes frituurolie |
|
BereidingLaat diepgevroren 4 loempiavellen ontdooien.Snijdt elk vel in 4 vierkantjes. Rooster 50 g pinda's in droge koekenpan. Af laten koelen en fijnstampen. Meng 200 g kippenvlees, 200 g ham, pinda's, zout en peper door elkaar. Roer 1 eetl maïzena door 1 losgeroerd ei en voeg ½ theelepel sambal oelek toe. Meng bij vleesmengsel en laat 1 uur koel staan. Vorm 16 rolletjes en rol door 4 gesnipperde voorjaarsuitjes. Maak het deeg rond het vleesrolletje vochtig en vouw de velletjes dicht. Bak de loempia's in de olie goudbruin. Uitlekken en in voorverwarmde schaal serveren. |
Home > Recepten