Home > Recepten

Flapjes van sardine en aardappel

100 g geschilde aardappels in blokjes van 1 cm

1 lepel olie

frituurolie

2 teentjes knoflook geplet

1 cm geraspte gemberwortel

1/2 ui in dunne ringen

1 lepel garam masala

225 g verse sardines

1 gehakte langwerpige rode chilipeper

1 lepel citroensap

1/4 theelepel zout

2 a 3 lente-uitjes in dunne ringen

2 lepels gehakte koriander

450 g bladerdeeg

partjes citroen

takjes koriander



Kan ook met andere vette smaakvolle vis als haring, makreel en sprot.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Visgerechten; Aardappelgerechten
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Rick Steins Vis-Odyssee

Bereiding

Maak de sardines schoon en fileet ze. Snij de sardines in reepjes van 2.5 cm.

Kook de aardappels net gaar in wat water met zout en giet af.

Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit 1 minuut knoflook, gember en ui. Doe dan de sardines erbij en bak 1 minuut. Doe aardappel, chili, citroensap en zout erbij en bak 1 minuut.

Neem de pan van het vuur, roer lente-uitjes en koriander erdoor en laat afkoelen.

Rol het deeg uit en steek 12 rondjes van 10 cm doorsnee. Leg een volle theelepel vis op elk rondje. Bestrijk de helft van het deeg met wat water, klap over de vulling en druk de randen stevig op elkaar. Druk de randen wat steviger opeen met een vork.

Verhit de olie tot 190 graden. Bak onder af en toe draaien 3-4 flapjes tegelijk 7-8 minuten. Laat op keukenpapier uitlekken en houd warm in een lauwe oven.

Serveer warm met partjes citroen en takjes koriander.