Home > Recepten

Frittatina (omeletje) Antipasti uit de Marche

1 ui

1 courgette

olijfolie

eieren

zout
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Eiergerechten; Italiaans (Marche)

Bereiding

Schaaf een ui en een courgette in flinterdunne plakjes, smoor 2-3 minuten in olijfolie en laat uitlekken.

Klop enkele eieren los met zout, roer ui en courgette erdoor en giet over een bakplaat of in een vuurvaste schaal. Zet 3-5 minuten op 200°.

Snij in stukken van 3x6 cm.

Notities

Antipasti uit de herberg van Pippo en Gabriella in Sant'Angelo in Pontano. De ingredienten worden niet gekocht, maar gezocht, het vlees wordt zelf geslacht of van jagers betrokken.



Antipasti worden koud geserveerd. Serveer bij antipasti ook plakken gerookte ham, paté, meloen, zwarte olijven met olijfolie en venkelzaad en in olie gaargesmoorde paprika (op smaak gebracht met peterselie en knoflook).