Home > Recepten

Garnalen in honing en gember

vetvrij papier

34 grote rauwe gepelde garnalen

5 cm gemberwortel

2 lepels heldere honing

2 lepels Chinese rijstwijn of droge sherry

2 lepels donkere sojasaus

6 lente-uitjes in dunne ringen

1 lepel gemalen Szechuanpeper

zonnebloemolie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Garnalengerechten; Oosters
  • Bron: Rick Steins Vis-Odyssee

Bereiding

Rasp de gember zeer fijn, knijp het sap eruit boven een kom en roer door het sap de rijstwijn, honing en sojasaus. Marineer hierin de garnalen 1 uur in de koelkast.

Knip 16 vierkantjes vetvrij papier van 18 cm. Leg met de punt naar je toe. Leg in het midden 2 garnalen en strooi er wat gehakte lente-ui over en szechuanpeper.

Vouw de punt die het dichtst naar je toe ligt naar het midden zodat de garnalen net bedekt zijn. Vouw dan de linkerhoek erover, dan de rechterhoek. Vouw het pakketje dubbel en stop de flap in, zodat een kleiner pakketje ontstaat.

Verhit de olie tot 190 graden. Bak de pakjes 2 minuten met een paar tegelijk.

Meteen opdienen, laat de gasten zelf hun pakketje openen.

Notities

Drink er koud bier bij.