Home > Recepten

Geitenkaas met een Oosters kruidenkorstje

600 g croton de Chavignon

25 g Thaise basilicum

26 g groene peperkorrels

25 g Chinese bieslook

25 g korianderblad

25 g bieslook

10 g daun djeruk purut

200 g arachide-olie

takjes Thaise basilicum



Gebruik als geitenkaas Crotons de Chavignon, in grote stukken gebroken.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Kaasgerechten; Fusion
  • Bron: Kees Hageman/Joyce Huisman

Bereiding

Laat de kaas op kamertemp zacht worden. Blancheer de kruiden en peper, behalve de basilicum, 5 seconden in kokend water en doe daarna in ijswater. Dep droog en hak heel fijn.

Spreid plasticfolie uit en leg de stukken kaas achter elkaar op een rijtje in het midden. Rol de folie op en maak een 'worst' van kaas. Draai de uiteinden stevig aan en zet 30 minuten in de koelkast.

Bestrooi een 2e stuk folie met de gehakte kruiden. Haal de folie van de kaas en leg de kaas in het midden. Rol de folie met kruiden om de kaas en draai de uiteinden stevig vast. Leg minstens een uur in de koelkast.

Verhit de olie en frituur de takjes basilicum tot ze transparant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.